Köpa smycken på nätet

Guld, silver, pärlor, diamanter – visst låter det härligt? Det är härligt med smycken! Människor ha i alla tider smyckat sig och gjort sig fina, antingen för att imponera på andra eller för att själv känna sig fin.

Smycken kan man handla i en smyckeaffär, juvelerbutik eller på nätet i butiker som billigasmyckenonline.se. Enklare/Billigare smycken säljs numera ofta även i klädaffärer och i bijouteriaffärer.

Väljer man att handla i en smyckeaffärer så har den svenska marknaden gått mer och mer mot stora butikskedjor som Guldfynd, Hallbergs Guld och Albrekts Guld. Dessa tre butiker ingår i samma koncern, Guldfyndskoncernen. Det finns enstaka privata smyckebutiker, dessa verkar bli färre och färre. Tyvärr, tycker jag, eftersom de butikerna ofta har ett mycket bra och varierat sortiment. Smycken För Alla är en sådan nätbutik.

Att handla smycken på Internet är bekvämt, dock är det då svårt att få en känsla för smycket. Jag vill gärna känna på smycket, se vad det är för finish på smycket och stenen eller pärlan.

Sedan ett par år tillbaka är det inte bara de ädla metallerna silver och guld som är modernt. Även smycken gjorda av titan och platina finns nu i handeln. Titan har flera fördelar som att det är superlätt, väger i princip ingenting, och man kan inte vara allergisk mot titan. Det finns en nackdel med titan, det är att det är en mycket dyr metall. Smakar det så kostar det!

Flera smycketillverkare har gjort sig stora namn på senare år. Väldigt många är danska, och den danska designen är mycket populär. Georg Jensen, Ole Lynggaard, Dyrberg & Kern, Pilgrim, Spinning World för att nämna några. Finska Lapponia har även de mycket modern och efterfrågad design. Det finns även en och annan svensk smyckedesigner, Engelbert är en klassiker, och så finns det trendiga Sandberg och Snö. Titansmycken säljs på internet.